DESPRE CORALI
 aclimatizare ,hranire si boli

Manipularea coralilor este indicata sa se faca cu manusi ,se va evita atingerea lor directa ,acestia se vor manevra de la baza lor.

ACLIMATIZAREA CORALILOR
  1. Pentru reducerea stresului opriti iluminarea.
  2. Aclimatizarea termica se va face lasand punga cu coralul in acvariu penru aproximativ 10-15min.
  3. Se poate incepe schimbul de apa ,acesta se va face cu un debit mic de apa ,schimbul trebuie sa dureze aproximativ o ora (acest lucru ajuta la evitarea schimbarilor bruste de Ph ,duritate,nitrati,nitrite etc)
  4. La introducerea coralului in acvariu daca acesta este cu mucus pe el se va clati indepartand mazga apoi se va introduce in acvariu.
  5. Lasati lumina stinsa cateva ore .
Pozitionarea definitiva a coralului in acvariu se va face treptat in 10-14zile in functie de necesitatile fiecarei specii ( luminozitate si curenti de apa)

. Indicat este ca in prima faza coralul sa fie asezat  pe substratul de pe fundul acvariului pana cand coralul se adapteaza la noua iluminare (un coral care se aclimatizeaza il recunoasteti dupa culori si deschiderea lui).Un coral care prezinta o culoare necorespunzatoare sau mucus in exces (aceste parti se pot extirpa) nu este adaptat ,este posibil ca acesta sa fie o specie care are nevoie de o intensitate mai mare sau mai mica de lumina.

La plasarea coralilor se va tine cont ca trebuie lasata o anumita distanta intre indivizi.

La lasarea acestei distante se va tine cont si de speciile invcinate ( nu toti corali isi accepta vecini din alte specii).

Se poate ca un coral sa se deschida in cateva ore sau in cateva zile.

Aclinatizarea altor animale marine se va face in acelasi mod cu exceptia punctului 7 daca animalele sunt mobile.

Este posibil ca aceste animale sa ramana nemiscate cateva ore sau zile(pentru reducerea stresului asezatile in zone din acvariu cu  o lumina cu intensitate mica).In acest timp trebuie verificata starea de sanatate  sau daca aceste animale sunt in viata.

Evitati acest lucru deoarece animalele moarte altereaza rapid apa.



HRANIREA CORALILOR

Pana nu de mult se credea ca majoritatea speciilor de corali sunt Autotrofe si ca au nevoie doar de lumina pentru supravietuire si ca isi produc singuri hrana folosind lumina solara pentru a sintetiza cu algele Zooxanthellae. (Zooxanthelle sunt alge unicelulare care traiesc in polipi coralilor).

Dar majoritatea speciilor de coralilor sunt organisme heterotropice multe din aceste specii sunt active pentru hrana (prin tentacule ) sau absorb nutrientii din apa .Cei mai multi corali sunt Mixtrophici adica se hranesc heterotrofic si autotrophic.

O mare parte din corpul lor este folosit pentru hranire . Zooanthellae (Zooxanthelle sunt producători primari care produc energie prin intermediul fotosintezei) . Modul de hrănire autotrof implică translocarea  produselor fotosintetice produse de zooxanthallae simbiotic la ţesuturile polipilor  coralilor, (ofera acestora o gama larga de substante nutritive necesare dezvoltari lor).

Dar aceasta substanta acopera doar 20-50 % din necesarul de hrana . De aceea  majoritatea coralitor sunt heterotrofi. Multi dintre acestia hraninduse cu plankton si alte materiale organice dizolvate in apa.

Majoritatea coralilor sunt carnivori  hraninduse in cea mai mare parte cu zooplankton , Copepods, polychrates, chaetognaths .

Dintre  corali moi :(zooanthids şi gorgonians) se hranesc cu alge sau plante (foarte mici) care “plutesc” in apa.

A treia sursă importantă de hrană pentru corali este bacterioplankton, care constă in bacterii free-viaţă, precum şi bacteriile asociate cu diverse materiale din  apă (mucas, plante moarte, şi alte particule), care sunt numite în mod obişnuit detritus sau zăpadă de  recif . Unele speciile mari de corali cu polipi (Cynarina şi Catalaphyllia) sunt capabili de hranirea cu alimente mai mari acesti sunt capabili sa prinda si pesti de talie mica.

De aceea este indicat sa va informati atent asupra speciilor de corali pe care doriti sa le achizitionati .In preset in comert exista o gama variata de hrana pentru corali , sau puteti sa create dvs un mix de hrana permitand coralilor sa selecteze hrana 
ATENIE EXCESUL DE HRANA CARE NU ESTE CONSUMAT DUCE LA O CRESTERE RAPIDA A NITRATILOR.

Acvaristi care detin un acvariu de recif trebuie sa asigure coralilor : lumina,calciu,circulatia (curenti) apei ,oligoelemente esntiale , mentinerea parametrilor apei si dupa cum vorbeam hrana necesara .

Orice tip de hrana care nu este consumata poate influeta calitatea apei din acvariu si  acest lucru atrage alte probeleme .

Cateva retete  de hrana (H.  Borneman s Eric in cartea "Homemade Coral ratii") este similara cu hrana naturala din Oceane .

Reteta 1   -6 midi proaspete  , 6 scoici , 6 stridii, 3 cerveti (proaspeti sau congelati)

Reteta 2  - 1 parte arici de mare (congelat),1 parte icre peste ,4 parti artemia

In aceste retete se pot adauga si vitamine lichide sau aminoacizi.

Hranirea se va face in cantitati mici in functie de populatia de corali din acvariu , aceasta cantitate se poate mari pe parcurs . Adinistrarea se poate face pe timp de noapte cand cei mai multi corali sunt mai activi. Se recomanda folosirea unui spumator pentru eliminarea hranei care nu a fost consumata.

Asemenea coralilor si alte animale marine se hranesc cu forme de viata microscopice  acest lucru fiind posibil prin filtrarea unei cantitati de apa prin corpul lor.

 ·  Cercetare necesităţilor nutriţionale şi dietetice de locuitori acvariu.

·  Fitoplancton şi de zooplancton sunt plancton cele mai importante suplimente pentru un acvariu marin.

·  . Oferi o varietate de plancton pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs. de locuitori ".. Imita natura şi fitoplanctonului hrana pentru animale în timpul zilei şi de zooplancton pe timp de noapte.

·  Opriţi separatorul  de proteine ​​în timpul alimentării plancton.


PRINCIPALLE BOLI ALE CORALILOR
1. Inalbirea coralilor
2 . Innegrirea coralilor
3 . "Ciuma alba"
In mediul natural se presupune ca aceste probleme au aparut din cauza poluari si disparitilor unor anmimale marine (arici de mare,castraveti etc ) acestea fiind consumatoare de alge .Acest echilibru pierdut pare sa afecteze corali.
1 . Inalbirea coralilor boala -a) : aceasta boale se manifesta prin aparitia unei dungi albe care inainteaza cu 2cm/zi cauzele care produc
aceasta boala pare sa fie stresul.
-b) : aceasta boala se manifesta prin aparitia mai multor puncte albe aceasta boala pare sa fie cauzata de o bacterie (Vribio charcharii)
2 . Inegrirea coralilor :aceasta boala se manifesta prin inegrirea coralului aceasta boala pare sa fie cauzata de cinobacteria Phormidium corallyticum .Se pare ca un tratament eficient ar fii unul pe baza de neomicina.
Multe din bolile coralilor nu sunt intanite in acvariu dar in cazul ca acestea va ataca animalele un din soluti ar fi extirparea partii afectate.
Aceste boli ale coralilor sunt inca un motiv de disputa intre oameni de stiinta , tratarea sau prevenirea imbolnaviri sunt inca in cercetare.


Picture